Fiscaal advies

fiscaal advies profvoetballerWe horen en zien het helaas nog maar al te vaak: voetbalspelers die altijd goed hebben verdiend, maar aan het einde van hun loopbaan weinig tot niets meer bezitten…vaak zelfs veel schulden hebben. Een goed contract afsluiten is superbelangrijk, maar als er daarna geen goede financiële- en fiscale begeleiding meer is, is de kans groot dat er aan het eind van de carrière weinig meer over is. En wat dan? Dit is nog een van de taboes in de voetbalwereld.

EEN RIJKE CARRIÈRE MAG NIET LEIDEN TOT ARMOE…

We lezen er af en toe over in bestsellers over bijvoorbeeld Wim Kieft of Andy van der Meyden, maar het is slechts een topje van de ijsberg. In de Premier League gaat 60% (!) van de voetballers die tijdens hun actieve carrière een inkomen van 35.000 euro per week hadden uiteindelijk bankroet… (Bron: XPro).

fiscaal advies topvoetballerEen voetballer kàn zich in pakweg twaalf of dertien jaar onafhankelijk spelen, maar dit lukt alleen als je ze buiten het veld ook ‘op een rijtje’ hebt. Zijn verdiensten in het buitenland netto? Hoe zit het met tekengelden? En wat zijn eigenlijk vertrouwde beleggingen? Hoe lang ben je verzekerd van een uitkering van het CFK (stichting contractspelersfonds KNVB) en hoeveel rendement haal je daaruit? Veel spelers verdiepen zich hier pas in als het te laat is, of als de fiscus met een pittige navordering op de stoep staat.

Fiscale ondersteuning profvoetballers kerntaak

hans houweling pr sportmanagement 2019PR Sportmanagement ziet fiscale ondersteuning van profvoetballers als een kerntaak en houdt bijvoorbeeld toezicht op de betalingen aan en tegoeden van het CFK en zorgt er zo voor dat een ‘rijke’ sportcarrière na afloop geen ‘armoe’ wordt. Onze consultant Hans Houweling heeft de kennis en kan alle nodige informatie verstrekken.

 

Lees meer over:

Ajax en Feyenoord niet rouwig om Brexit

Ajax en Feyenoord niet rouwig om Brexit

Niet alleen in de “normale wereld” heerst onzekerheid over de gevolgen van Brexit, maar ook in de “voetbalwereld” kijkt men met grote spanning naar wat komen gaat. Vooral de Engelse clubs vrezen dat zij door Brexit worden benadeeld op de transfermarkt.