Mental coaching

mental coaching profvoetballersOm te slagen in voetbal is talent een voorwaarde. Maar met alleen talent red je het niet. Belangrijk is ook hoe het ‘tussen de oren’ zit: doorzettings- en incasseringsvermogen zijn vooral een mentale kwestie. En zonder deze vaardigheden red je het óók niet.
Hoe ga je om met kritiek? Hoe beweeg je je in de groep? Ben je coachbaar of weet je alles beter? Laat je je snel opfokken door anderen? Of fok je misschien anderen snel op? Wie een goed zelfbeeld heeft komt sneller verder in zijn carrière.

VOETBAL SPEEL JE VOORAL ‘TUSSEN JE OREN’….

Kijk, voetbaltalent heb je of heb je niet… daar kun je weinig meer aan veranderen, maar het fijne is dat je aan je mentale weerbaarheid wel iets kunt doen. Waarom gaan we wel het krachthonk in, maar doen we nauwelijks iets aan ‘hersengymnastiek’? PR Sportmangement zorgt dat je ook ‘sterk’ in je hoofd wordt.

Profvoetballers

Ronald de Boer zei het in 2015 in VI zo: ‘Zelf was ik een jaar of 23 toen ik goed in de gaten had wat het inhield profvoetballer te zijn. In die tijd werden we achter onze vodden gezeten door mannen als Bobby Haarms, Jan Wouters en Danny Blind. Wij dachten het als jonge talenten beter te weten dan zij, maar achteraf kom je tot de conclusie dat het andersom was. Wij konden beter voetballen, maar de oudere spelers wonnen wél alle trainingspartijtjes. Dan leer je hoe belangrijk mentaliteit is om tot prestaties te komen.
Tennisster Serena Williams zei ooit dat ze liever tien procent talent en negentig procent karakter heeft dan andersom. En zo is het. Je mentaliteit bepaalt of je de top haalt’.

Een waarheid als een koe. En daarom werkt PR Sportmanagement graag met mental coaches die de voetballers ‘spelenderwijs’ bewust(er) maken van hun talenten én tekortkomingen en daarmee voor zorgt dat je een nog betere ‘teamplayer’ wordt.

Lees meer over:

Mo Mallahi geselecteerd voor oranje onder 17

Mo Mallahi geselecteerd voor oranje onder 17

Mo Mallahi is een van de 18 spelers die KNVB-coach Kees van Wonderen heeft opgenomen in de EK-selectie van het Nederlands elftal Onder 17. Van 3 tot en met 19 mei wordt het Europees kampioenschap onder 17 jaar gespeeld in Kroatië. In poule D treft Oranje Onder 17 daar...

Leon Bergsma scoort zijn eerste goal in Jupiler league

Leon Bergsma scoort zijn eerste goal in Jupiler league

Dat Ajax met Leon Bergsma een talent-in-de-dop heeft binnengehaald is inmiddels wel duidelijk. Bergsma tekende in april 2016 een tweejarig contract bij Ajax. De selectie van Jong Ajax won voor de twintigste keer dit seizoen, maar zonder dat het team goed uit de verf...