LEGENDARISCH AJAX-ICOON, WERELDVOETBALLER, NUMMER 11
PIET KEIZER, MEDEOPRICHTER VAN PR SPORTMANAGEMENT, OVERLEDEN

foto-piet

Het is onverbiddelijk. Ook jeugdidolen worden ooit ouder, kwetsbaar en ziek: Piet Keizer de onnavolgbare, grillige linksbuiten van Ajax, de enige échte nummer-11, club-icoon en voetballegende is niet meer. Op 73-jarige leeftijd is Piet in zijn woning in Amsterdam overleden. Weinigen wisten dat hij ongeneeslijk ziek was. Ook dat was Piet. Wereldberoemd, maar in de schijnwerpers hoefde hij niet.

Ik voel me bevoorrecht dat ik Piet goed heb gekend, een kleine dertig jaar. Drie jaar geleden is hij ons zeer behulpzaam geweest bij de oprichting van PR Sportmanagement. Piet heeft deuren voor ons geopend, heeft ons in contact gebracht met zijn contacten en we hebben vaak genoten van zijn vlijmscherpe inzichten en analyses als we samen met hem wedstrijden/spelers bekeken. Piet had een haviksoog voor talent, maar was ook enorm kritisch.

In die beginperiode van PR Sportmanagement bleek al dat Piet kwetsbaar was geworden. Het viel hem zwaar om op koude, winderige tribunes bij wedstrijden aanwezig te zijn en in overleg trok hij zich daarom terug van het ‘veldwerk’.

Wij zijn Piet zeer dankbaar voor zijn hulp, voor zijn vriendschap. Wat resteert zijn de herinneringen aan een heel bijzonder mens, een ongeëvenaarde voetballer, die een onuitwisbaar stempel heeft gedrukt op het Nederlands voetbal en wiens naam wereldwijd met respect werd uitgesproken, ook al genoot hij daar zelf nauwelijks van. Piets invloed op en betekenis voor het voetbal zijn onbeschrijfelijk groot.

Nummer 11 is niet meer. Piet Keizer is dood. Dé Keizer is dood.

PR Sportmanagement BV
Peter R. de Vries
Royce de Vries