ANP/NUsport | 30 januari 2014

Peter R. de Vries gaat aan de slag als spelersmakelaar. Samen met zijn zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer begint hij in Amsterdam het bureau PR Sportmanagement BV. Dat meldt de misdaadjournalist donderdag.

Het kantoor gaat zich richten op de begeleiding van professionele sporters – met name voetballers – bij het afsluiten van contracten en het realiseren van transfers en totale loopbaanbegeleiding.

Peter en Royce de Vries hebben in september 2013 met goed gevolg het KNVB/FIFA-examen voor spelersmakelaar afgelegd en beschikken over de vereiste papieren. Ze hebben nog spelers in hun stal.

“Daar zijn we bewust nog niet mee bezig geweest, want we moesten eerst de vereiste papieren halen. De meeste spelers hebben op dit moment wel al een makelaar, dus het is afwachten of er voetballers vrij komen. Of we kunnen spelers hebben die ontevreden zijn over hun huidige situatie”, aldus De Vries.

Gefascineerd
De 57-jarige De Vries is fervent Ajax-supporter en had jarenlang een misdaadprogramma op RTL en SBS. “Maar de mensen die mij goed kennen weten dat ik al veertig jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben.”

De Vries had ook al langer de wens om in het voetbal aan de slag te gaan. Zo wilde hij indertijd graag directeur worden bij Ajax. ”Ik heb er wel vaker tegen aan gehangen om iets in het voetbal te gaan doen. Ik beweeg mij als insider al heel lang in de voetbalwereld. Ik ben betrokken bij Ajax en heb een behoorlijk netwerk opgebouwd. Deze contacten zullen nu zeker van pas komen.”

‘Ik vind het ontzettend leuk dat ik de vaardigheden en ervaringen die ik de afgelopen decennia heb opgedaan juist in deze tak van sport kwijt kan, in nauwe samenwerking met een coryfee als Piet Keizer en mijn zoon, die jurist is en zijn studie hierop gericht heeft.’

Korte klappen
De zeventigjarige Keizer kijkt uit naar de samenwerking met De Vries. ”Ik heb heel veel zin om hier aan mee te doen. De filosofie van dit bureau spreekt me enorm aan, niet de snelle, korte klappen, maar de lange termijn”, aldus de 34-voudig oud-international.

“We beginnen dit niet om snel en makkelijk onze slag te slaan, we willen vooral onze voldoening halen uit hoogwaardige dienstverlening waarbij de speler voorop staat, maar wel in samenwerking met coaches en clubs. Ik zelf wil spelers vooral technisch en individueel beter maken. Dat kan in deze setting heel goed.”

Gepubliceerd: 30 januari 2014
Bron: ANP/NUsport