Metronieuws | 30 januari 2014

Peter R. de Vries begint een sportmanagementbureau in Amsterdam. Dat heeft De Vries zelf donderdag zelf bekend gemaakt. De misdaadjournalist begint het bedrijf samen met zoon Royce de Vries en voormalige Ajax-speler Piet Keizer.

Het nieuwe bedrijf van Peter R. de Vries heet ‘PR Sportmanagement bv‘. De Vries richt zich op de begeleiding van professionele sporters bij het afsluiten van contracten en het realiseren van transfers en totale loopbaanbegeleiding. “En nee, wij staan niet langs de lijn bij jeugdwedstrijden om ouders van jonge talenten in te palmen”, aldus het persbericht dat donderdag werd verstuurd.

Voormalig Ajax-linksbuiten Piet Keizer zal fungeren als technisch-directeur en adviseur van spelers en clubs op voetbalgebied. Peter en Royce de Vries hebben eind 2013 het examen voor spelersmakelaar afgelegd en beschikken over de vereiste papieren.

De move van Peter R. de Vries komt voor velen als een verrassing is: “De mensen die mij goed kennen weten dat ik al veertig jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben. Ik vind het ontzettend leuk dat ik de vaardigheden en ervaringen die ik de afgelopen 35 jaar heb opgedaan juist in deze tak van sport kwijt kan, in nauwe samenwerking met een coryfee als Piet Keizer en mijn zoon, die jurist is en zijn studie hierop gericht heeft. We zijn alle drie linkspoten en volgens mij een heel goed trio”.

Keizer kijkt uit naar de samenwerking met De Vries. ,,Ik heb heel veel zin om hier aan mee te doen. De filosofie van dit bureau spreekt me enorm aan, niet de snelle, korte klappen, maar de lange termijn. We beginnen dit niet om snel en makkelijk onze slag te slaan, we willen vooral onze voldoening halen uit hoogwaardige dienstverlening waarbij de speler voorop staat, maar wel in samenwerking met coaches en clubs. Ik zelf wil spelers vooral technisch en individueel beter maken. Dat kan in deze setting heel goed”, stelt de oud-voetballer.

Door: D. van Aken
Bron: Metro
Foto: PS Sportmanagement BV