Jong FC Utrecht komt volgend seizoen uit in de Jupiler League. Het team van trainer Robin Pronk verzekerde zich maandagavond 9 mei 2016 in de beloftencompetitie tijdens een thuisduel met FC Volendam bij een eindstand van 1-1. Daarmee haalde de ploeg het laatste benodigde punt binnen en was het team in stadion de Galgenwaard veel sterker dan de opponent.

In de tweede helft kwam FC Utrecht op voorsprong dankzij een doelpunt van Hamza Boukhari (links op de foto). FC Utrecht had die avond tegen Volendam aan dat ene punt genoeg om Jong AZ (bij winst) voor te blijven. Achteraf bleek deze uitslag niet meer van belang, omdat Jong AZ die dag met 2-1 verloor van Jong Sparta.

De andere treffer in deze spannende wedstrijd staat op naam van Nick Runderkamp, hij maakte gelijk namens Volendam. Trainer Pronk zal ook volgend seizoen Jong Utrecht onder zijn hoede hebben. Dat ook deze competitie bij de fans zeer gewaardeerd wordt bewijst de populariteit; FC Utrecht tegen FC Volendam was goed voor maar liefst 3500 supporters op de tribunes.

Foto: © ANP