Issam El Maach mag zich officieel speler van AFC Ajax noemen. De doelman zal transfervrij overkomen van Vitesse. De zeventienjarige jeugdinternational van Marokko zal in ieder geval tot medio 2019 vastliggen bij de Ajacieden.

Issam kijkt enorm uit naar zijn opwachting voor de Amsterdammers. ”’Ik ben enorm blij met deze stap en kan niet wachten om te laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik zal bij Ajax alles geven om het team te helpen en ik hoop daarmee een meerwaarde te zijn. Ajax is een prachtige club en ik ben trots om de clubkleuren te mogen verdedigen’’. Issam zal bij Ajax aansluiten bij de selectie van Ajax O19, het team van de trainers John Heitinga en Frank Peereboom.

issam el maach bij ajaxOok zaakwaarnemer Royce de Vries is erg verheugd met de stap die de doelman maakt: “Issam heeft alles in zich om de top te halen als doelman. Hij is fysiek sterk, atletisch en nu al een persoonlijkheid in de goal. Hij is ook echt een “Ajax-keeper’. Iemand die goed met het spel meedoet. Het is dus een zeer goede match. Ajax gaat veel plezier aan hem beleven.”

De sluitpost begon zijn carrière bij VVV-Helmond Sport alvorens hij naar Vitesse verkaste. Na een zeer sterk seizoen bij Vitesse O17 heeft hij een transfer naar Ajax verdient. Issam zal aansluiten bij de selectie van Ajax O19.