Jelle van der Heyden (21) heeft vrijdagmiddag voor de tweede keer zijn contract bij FC Twente verlengd. De verdedigende middenvelder, die reeds een verbintenis had tot medio 2018, zal nu tot 2020 de clubkleuren van Twentenaren verdedigen.

Van der Heyden is enorm trots dat beide partijen tot een akkoord zijn gekomen.
‘De keuze om langer door te gaan was op zich geen moeilijke. Ik heb hier een groot deel van de jeugdopleiding doorlopen en ik voel mij hier meer dan thuis. Dit meerjarig contract is vanuit de club een teken van vertrouwen. Ik hoop dit in de toekomst uit te betalen als vaste waarde voor het elftal’, aldus van der Heyden.

Ook zaakwaarnemer Royce de Vries is verheugd met de contractverlenging van Van der Heyden. “Jelle voelt zich prettig bij FC Twente en dat is heel belangrijk. Hij heeft zich hier goed ontwikkeld en zal hier de gelegenheid krijgen om zich verder te ontwikkelen. Ik weet zeker dat hij hier nog mooie jaren tegemoet gaat.”

Na eerst een aantal jaren in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles te hebben gezeten, stapte van der Heyden in 2008 over naar FC Twente. Hij stroomde in 2014 vanuit de voetbalacademie FC Twente door naar Jong FC Twente, dat destijds nog in de Eerste divisie uitkwam. In april 2015 maakte Van der Heyden zijn debuut voor FC Twente in de Eredivisie. De verdedigende middenvelder kwam sindsdien in een Eredivisiewedstrijd voor de club uit Enschede 22 keer in actie.