Jelle van der Heyden (19) heeft woensdagochtend zijn handtekening gezet onder een vernieuwd contract bij FC Twente. De verdedigende middenvelder kende een goed seizoen bij de beloften in de Jupiler League en heeft dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen PSV al zijn debuut gemaakt. Het goede seizoen is beloond met een contract tot 2016 met een tweejarige optie. “Ik ben blij dat de club vertrouwen in mij heeft”.

Jelle kan gezien worden als een jeugdproduct van de club. Hij kwam in 2008 over van de jeugdafdeling van Go Ahead Eagles en heeft sindsdien alle jeugdteams bij FC Twente doorlopen. Dit seizoen speelde Jelle 30 wedstrijden voor Jong FC Twente en bekroonde hij het seizoen met zijn debuut in het eerste elftal. Tevens kreeg Jelle een uitnodiging voor Jong Oranje voor het toernooi in Toulon. Hij speelde daar drie interlands.

Van der Heyden ziet zijn contractverlenging bij FC Twente ook als een nieuw hoogtepunt: “Het is voor mij een bewijs dat ik het afgelopen seizoen goed bezig geweest ben en mij goed heb ontwikkeld. De club heeft veel vertrouwen in mij en dat wil ik volgend jaar graag terugbetalen bij het eerste elftal. Het motiveert mij dat ik al mijn debuut heb gemaakt en dat ik bij FC Twente de kans krijg om mijzelf op het hoogste niveau te laten zien.”

jelle van der heyden en PR SportmanagementZaakwaarnemer Royce de Vries denkt dat FC Twente een goede slag heeft geslagen door met Van der Heyden verder te gaan: “Jelle heeft in het verleden twee zware blessures gehad, maar sinds hij weer fit is heeft hij zich in een razend tempo ontwikkeld. Dat heeft nu al tot mooie resultaten geleid met zijn debuut tegen PSV en zijn uitverkiezing voor Jong Oranje. De stijgende lijn in de ontwikkeling van Jelle lijkt niet af te buigen. Jelle genoot veel belangstelling van andere eredivisieclubs, maar heeft heel bewust voor FC Twente gekozen. Hij heeft hier zijn opleiding genoten en ziet ondanks de problemen dat er een mooie toekomst bij de club zit aan te komen.”

Ook FC Twente-trainer Alfred Schreuder is erg tevreden met de contractverlenging: ““Het is mooi dat Jelle langer aan de club verbonden blijft, net als Hidde ter Avest een speler waar we in de toekomst nog veel plezier aan zullen beleven, daar ben ik van overtuigd. Ook Jelle is een speler uit de eigen jeugdopleiding en heeft afgelopen seizoen zijn debuut gemaakt in de Eredivisie. Dat past in de visie van FC Twente, jonge spelers de kans bieden.  Jelle heeft dit seizoen bij Jong FC Twente een enorm goede ontwikkeling doorgemaakt en in de Jupiler League al dertig wedstrijden gespeeld, dat geeft aan dat hij ook een stabiel seizoen heeft doorgemaakt.” (bron citaat: www.fctwente.nl)

 

Deel via social media