Leon Bergsma heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder zijn eerste contract bij Ajax. Het betreft een tweejarig contract met een optiejaar. De centrale verdediger van de A1 is momenteel bezig aan een zeer sterk seizoen. Hetgeen door Ajax is beloond met een contact tot medio 2018. “Nadat ik elf jaar in de jeugdopleiding van Ajax heb gevoetbald, is dit een droom die uitkomt.”

Leon kwam in 2005 binnen bij de F-pupillen van Ajax en heeft zo als een van de weinigen de gehele jeugdopleiding doorlopen. Hij is daarmee een echt jeugdproduct van de club. Dit seizoen veroverde Leon in het begin van het seizoen een basisplaats in de A1 en heeft deze daarop niet meer weggegeven. Leon heeft zich dit seizoen onderscheiden door het maken van een aantal belangrijke doelpunten, waaronder tegen Feyenoord en AZ in de competitie en tegen Olympique Lyon in de Youth League.

leon bergsma tekent bij ajaxBergsma ziet zijn contract als een blijk van vertrouwen: “Het is heel mooi dat ik na elf jaar voetbal in de jeugd van Ajax wordt beloond met een contract. Ik zie echter wel in dat ik nog niet ben waar ik moet zijn. Binnen afzienbare tijd moet ik in de Amsterdam Arena voetballen. Dat is mijn doel en daar zal ik keihard voor blijven werken.”

Zaakwaarnemer Royce de Vries is ook verheugd met het contract van Bergsma: “Leon voetbalt dit seizoen erg sterk en het doet mij goed om te zien dat hij nu de erkenning krijgt die hij verdient. Hij is een echte Ajax-verdediger met een meer dan uitstekende inspeelpass. Daarbij onderscheidt hij zich door regelmatig een kopdoelpunt te maken. Als Leon de lijn doortrekt die hij heeft ingezet, dan zie ik zijn toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”

PR Sportmanagement begeleidt Leon Bergsma nu bijna twee jaar. Hij is de eerste speler van het bureau die een contract tekent bij Ajax.