Albert van der Dussen

Albert van der Dussen

Technisch adviseur

Albert van der Dussen (1964) is aan PR Sportmanagement verbonden als technisch adviseur. De Hagenaar heeft een verleden als professioneel voetballer bij ADO Den Haag, maar heeft zich ook al vroeg bekwaamd in het trainers- en scoutingvak en heeft een scherp oog voor jong talent. Hij is UEFA PRO gelicenseerd.

Van der Dussen is als trainer en scout in dienst geweest bij de jeugd van ADO Den Haag. In 2010 heeft hij ook Jong Ajax getraind. Hij is internationaal scout geweest van Fulham FC London – onder Martin Jol – en is eveneens scout geweest voor Jong Oranje onder 20-21 voor de KNVB. Thans is Van der Dussen als stafdocent verbonden aan de KNVB Football Academy en leidt hij ex-profs als toekomstige trainers op. Tijdens zijn eigen opleiding heeft hij bij Real Madrid stage gelopen onder José Mourinho.

Van der Dussen is bij PR Sportmanagement verantwoordelijk voor de technische begeleiding en advisering van onze spelers. Hij analyseert de ontwikkeling van spelers – en hun verbeterpunten – en stelt samen met hen een stappenplan op.