Khalid Kasem

Khalid Kasem

Mental coach

Khalid Kasem (1978) is mental coach. Hij is van oorsprong advocaat. Khalid werkt sedert enkele jaren echter vooral als adviseur en trainer voor grote bedrijven en organisaties, nationaal en internationaal. Daarnaast heeft hij brede ervaring als oprichter, eigenaar van diverse organisaties.
Hij heeft een grote passie voor het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en van organisaties in veranderingsprocessen. Zijn missie is om leiders te inspireren en te ondersteunen om niet alleen een succesvol maar ook een betekenisvol leven te leiden.

Khalid staat bekend om zijn voorliefde voor- en grote kennis van film. Hij traint en coacht spelers en coaches op het verbeteren van prestaties door het gebruik van filmfragmenten. Dit doet hij onder de noemer MovieLearning.
Deze methode spreekt zeer tot de verbeelding en stelt sporters in staat te reflecteren op hun eigen prestatie en persoonlijkheid.

Khalid werkt met spelers van verschillende BVO’s en is als gastdocent verbonden aan de opleiding tot Coach Betaald Voetbal van de KNVB. Khalid ondersteunt door middel van persoonlijke sessies de spelers van PR Sportmanagement in het behalen van hun persoonlijke doelen.